Yaşam

Devrim Barış Çelik kimdir? CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcısı kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili İhtilal Barış Çelik, seçim gündeminin öne çıkan isimlerinden biri oldu. 14 Mayıs 2023’te yapılan 28’inci Nakil Genel Seçimleri’nde CHP İzmir 1’inci Bölge 8’inci sıra milletvekili adayı olan Devrim Barış Çelik’in yeni görevi belli oldu. CHP Bilgi ve Bağlantı Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığına İhtilal Barış Çelik atandı. Peki Devrim Barış Çelik kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?

İşte Devrim Barış Çelik’in eğitim ve siyasi hayatı…

Devrim Barış Çelik kimdir?

Devrim Barış Çelik, 1978 yılında Kayseri’de doğdu. Memur bir ailenin oğlu olan Çelik, eğitimini İzmir’de tamamlamıştır.

Devrim Barış Çelik’in Eğitim Hayatı

Devrim Barış Çelik ilkokul eğitimine Aydın’ın Nazili ilçesinde başladı ancak ailesinin ataması nedeniyle İzmir Balçova Orhangazi İlkokulu’ndan mezun oldu.

Eğitim hayatına İzmir’de devam eden Çelik, önce Balçova Lisesi’nin orta öğretim bölümünü, ardından İzmir Selma Yiğitalp Lisesi’nden mezun oldu.

Üniversite eğitimine İzmir’de devam eden Devrim Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuştur. Lisans eğitimini tamamlayan Çelik, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde “Siyasal Davranış” alanında yüksek lisansını tamamladı. Aynı disiplinden doktora tez çalışmalarına devam etmektedir.

Çelik’in Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler, ‘Yerel Yönetimler ve Yerinden Yönetim’ bölümünde lisansüstü eğitimine de devam ettiği biliniyor.

Devrim Barış Çelik’in Kariyeri

Araştırmalarına üniversite yıllarında başlayan İhtilal Barış Çelik, bu yıllardan itibaren pazar, pazar ve kamuoyu araştırmaları yapan kurum, kuruluş ve araştırma merkezlerinde görev almıştır.

Çelik, özellikle seçim coğrafyası, sosyal-politik çalışmalar, siyasi bağlantı, seçmen davranışları, seçim hukuku gibi akademik alanlarla ilgilendi ve bu konularda çok sayıda makale yazdı. Çelik ayrıca üniversitelerde Siyaset Bilimi, Siyasal Davranış ve Siyaset Psikolojisi alanlarında dersler vermiştir.

Turizm, gıda, reklam, inşaat ve sağlık alanlarında hizmet veren şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği görevlerini de üstlenen Çelik, mesleği boyunca yönetim kurulu üyeliği de yapmıştır. Çelik’in yönetim kurulu üyesi, meclis üyesi veya başkanlığını yaptığı dernek ve vakıflar:

  • ​İzmir Artvin Halk Kültür ve Dayanışma Derneği (ARTVİN DER) yönetim kurulu başkanı,

  • Ege Karadeniz Federasyonu (EKAF) liderler kurulu üyesi,

  • İzmir Beşiktaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

  • Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Üyesi

  • Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesi olduğu bilinmektedir.

Devrim Barış Çelik’in Siyasi Hayatı

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları ile siyaset sahnesine giren Çelik, Parti Okulu’nun hocalığını yaptı. Ayrıca CHP Genel Merkezi’nde seçim beyannamesi ve kampanyaları ile ilgili seçim stratejisi hazırlama komisyonlarında yer aldı.

24. ve 25. Dönem İzmir milletvekili aday adayı olan İhtilal Barış Çelik, Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP İzmir 1. bölge 12. milletvekili adayı oldu.

CHP 37. İzmir İl Kongresi’nde yapılan 37. Olağan Kongre’de parti meclis üyeliğine seçildi. Halen CHP Meclis Üyesi olarak görev yapan Çelik, parti bünyesinde koordinatörlük de yaptı.

CHP’nin 28. dönem İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Devrim Barış Çelik, CHP’de Bilgi ve Bağlantı Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Bu görevi ile CHP Bilgi ve İrtibat Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Onursal Adıgüzel’in yerine Çelik geçti.

haberguzelbahce.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu