Haber

Cumhur İttifakı’nda 19 ilde ortak liste planı

Cumhur İttifakı ortakları, 14 Mayıs’ta 19 ilde ortak listeyle seçime girmeye hazırlanıyor. AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, 14 Mayıs’ta 19 ilde en fazla dört milletvekili çıkarabilecek ortak listeyle seçime gitmeye hazırlanıyor.

MHP İLE 10, DİĞER 9 ŞEHİRDE

AK Parti kaynakları, 19 ilin 10’unda MHP ile ortak liste oluşturulabileceğini belirterek, “Genelkurmay arasında geliştirilen diyaloğa bağlı olarak il sayısının 5’e düşebileceği” bilgisini paylaştı. Kaynaklar; Refah Partisi, BBP, HÜDA PAR ile 9 ilde ortak liste oluşturulması için hazırlıkların devam ettiğini bir kez daha kaydetti. HÜDA PAR’ın AK Parti listelerinden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da birer il olmak üzere iki ilde seçime girmek için istişarelerde bulunduğunu belirten kaynaklar; Listelerin son halinin bugün AK Parti Yüksek Kurul toplantısında verileceği belirtildi. Listeler bu kararın ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gönderilecek.

25. DÖNEM 3. DÖNEM DIŞI

AK Parti kaynakları da fikir jimnastiğinin 3 dönem kuralına göre devam ettiğini belirterek, 7 Haziran 2015 seçimleri ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasındaki 25’inci beş aylık sürenin 3 dönem kuralına dahil edilmeyeceğini vurguladı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu